TIEDOTTEET

Mikko Pääkkönen.jpg
WhatsApp Image 2020-04-09 at 16.32.08.jp
Mia Kuisma_Kuvaaja Mikko Pääkkönen.jpg

TIEDOTE 6.5.2020

Salon Teatterin kesän 2019 huippusuosittu suurmusikaali Myrskyluodon Maija tavoitti ennätykselliset 8000 katsojaa. Moni jäi ilman lippua loppuunmyytyihin näytöksiin.

Nyt olemme saaneet mahdollisuuden esittää tämän rakastetun musikaalin laadukkaana monikameratallenteena. Esitys on taltioitu kesällä 2019 Vuohensaaren kesäteatterissa. Tallenne on katsottavissa Vimeosta 8.-31.5.2020 hintaan 10 € osoitteessa: vimeo.com/ondemand/myrskyluoto.

Katsomalla esityksen tuet samalla 60 vuotta täyttävän Salon Teatterin toimintaa koronakriisin keskellä.

 

Myrskyluodon Maija on kotimainen musikaali selviytymisestä, elinikäisestä rakkaudesta ja elämästä luonnon sylissä. Nuori Maija naitetaan kalastaja Jannelle ja aviopari asettuu asumaan karulle Myrskyluodolle. Maijalla on kuitenkin onnea; hän saa hyvän miehen. Maijan ja Jannen avioliitosta kehkeytyy suuri rakkaustarina, johon mahtuu niin menetyksiä kuin onnen hetkiä. Tarina muistuttaa nykykatsojaa minista kadotetuista asioista; elämää Myrskyluodolla sävyttää vahva kosketus luontoon ja välillä niukkuus jalostuu rikkaudeksi.

 

Alkuperäisteos: Anni Blomqvist

Dramatisointi: Jussi Helminen

Musiikki: Matti Puurtinen

Ohjaus: Peter Nyberg

Musiikin sovitus: Outi Ollila

Musiikin orkestrointi: Pasi Ketola

Koreografia: Venla Viisanen

Pukusuunnittelu: Marjo Haapasalo

Lavastus ja valosuunnittelu: Timo A. Aalto

Taltiointi: Jouni Lehtonen

Päärooleissa: Merita Seppälä, Ami Aspelund, Roope Pelo

 

TIEDOTE 8.4.2020
 
Salon Teatteri julkaisee katsottavaksi pääsiäisen ajaksi 10.4.-13.4. Sofi Oksasen Finlandia-palkitun teoksen Puhdistus. Tapio Väntsin ohjaama esitys sai ensi-iltansa Salon Teatterissa 21.9.2019 ja se on yksi teatterin kaikkien aikojen arvostelumenestyksistä. Esitys on katsottavissa Vimeo-suoratoistopalvelun kautta hintaan 10 €.  
 
Puhdistus-näytelmä sai kantaesityksensä Kansallisteatterissa vuonna 2007. Oksanen kirjoitti näytelmän pohjalta romaanin, joka voitti Finlandia-palkinnon ilmestymisvuonnaan 2008. Puhdistus on henkeäsalpaava jännityskertomus kahdesta naisesta, joita varjostaa ja yhdistää heidän oma häpeällinen menneisyytensä. Se on tarina epätoivoisesta rakkaudesta, häpeästä, petoksesta, syyllisyydestä ja sovituksesta.
 
”Tämä on meidän keinomme olla mukana tuomassa teatteria kotisohville ja samalla ainutlaatuinen tilaisuus mahdollistaa tämä hieno esitys laajemmalle yleisölle. Katsomalla esityksen voi samalla tukea pienen teatterin toimintaa. Tallenteen on kuvannut ja äänittänyt ääni- ja videotuotantojen ammattilainen Jouni Lehtonen. ”
 
Pauliina Salonius

taiteellinen johtaja

 

TIEDOTE 23.3.2020
 
Salon Teatteri on valinnut uudeksi teatterinjohtajaksi salolaisen Mia Kuisman. Kuisma aloittaa teatterin toiminnanjohtajana 14.9.2020 teatterin nykyisen taiteellisen johtajan Pauliina Saloniuksen siirtyessä Seinäjoen kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi. Salon teatterin hallitus teki ehdotuksen suoraan Mia Kuismalle, joka toimii vielä tällä hetkellä teatterin hallituksen puheenjohtajana.  
 
”Hallitus oli täysin yksimielisesti valinnan takana. Kuisma tuntee teatterin ja sen toiminnan ja talouden pitkältä ajalta. Hän on ollut viimeiset vuodet aktiivisesti mukana kehittämässä toimintaa ja viemässä taloa eteenpäin. Kuisma on myös ollut mukana luomassa teatterin uutta toimintastrategiaa ja arvoja”, kertoo teatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius. ”Talo ei olisi voinut saada parempaa ja sitoutuneempaa johtajaa, jolla on vahva halu kehittää teatteria ja tekijöitä.”
 
Salon Teatteri on pieni repertuaariteatteri, jonka missiona on tuottaa monipuolista ja korkeatasoista teatteritaidetta Salossa. Teatteri pyrkii lisäämään alueen asukkaiden hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja identiteettiä sekä vahvistamaan Salon kaupungin vetovoimaa. Salon Teatteri on siinä suhteessa poikkeuksellinen toimija, että sen toiminta on yli 90-prosenttisesti lipputulojen varassa. ”Meille koronatilanne tuli pahimpaan aikaan vuodesta. Olimme satsanneet paljon kevään lastenteatterituotantoon, vaikka sen tuottaminen on haastavaa alhaisen lipunhinnan takia. Me katsomme kuitenkin lastenteatterin äärimmäisen tärkeäksi ja haluamme olla kehittämässä salolaista lastenkulttuuria. Koko perheen musikaali Tippukivitapaus oli viittä vaille valmis ja olisi saanut ensi-iltansa 20.3. Viime päivät ovat olleet raskaita. Teatterin koko henkilökunta on porrastetusti lomautettuna. Me tahdomme kuitenkin katsoa toiveikkaana tulevaisuuteen. Salon Teatterilla on ensi vuonna 60-vuotisjuhlavuosi. Yhdessä tästä selvitään”, summaa vastavalittu toiminnanjohtaja.