60-VUOTISHISTORIIKKI

 

 

 

 

 

 

 

 

Jalmarin jalanjäljissä  Salon Teatterin kuusi ensimmäistä vuosikymmentä -teos julkaistiin lauantaina 16.1.2021. Katso kirjan julkistustilaisuus Salo Livestreamista.

 

Historiikki on myynnissä Salon Teatterin lipunmyynnissä hintaan 39,95 € (jäsenhinta 34,95 €). 

 

Esitystoiminnan ollessa tauolla lipputoimisto palvelee perjantaisin klo 10-16. Voit myös tilata historiikin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@salonteatteri.com ja noutaa kirjan sovitusti teatterilta.

 

Historiikki tulee saataville seuraaviin myyntipisteisiin:

Salon taidemuseo Veturitalli

Suomalainen Kirjakauppa Salo

Jalmarin jalanjäljissä – Salon Teatterin kuusi ensimmäistä vuosikymmentä on mukaansatempaava ja kattava teos Salon Teatterin vaiheista 1960-luvulta tähän päivään. Teos valottaa salolaista teatteritoimintaa ja paikallista kulttuurihistoriaa monesta näkökulmasta; niin teatterin ammattilaiset, harrastajat, yhdistystoimijat ja muut taustavaikuttajat kuin kriitikot ja yleisökin pääsevät ääneen teoksen sivuilla. Samalla teos kuvaa salonseutulaista elämänmenoa ja yhteiskunnallisia muutoksia 60 vuoden ajalta.

 

Historiikin on kirjoittanut eläköitynyt salolainen kulttuuritoimittaja, FM Veli-Matti Henttonen, joka on aiemmin toimittanut teokset Malja musiikille – Salon seudun tanssi- ja viihdemusiikin historia (2000) sekä Harmonikkapartiosta viihdeorkesteriksi – Salon Seudun Harmonikkakerhon 25 ensimmäistä vuotta (2004). Upeasti kuvitetun teoksen on taittanut salolainen AdReactor/Rauno Kokko ja se on painatettu paikallisessa Hokkipainossa.

Salon Teatterin värikkään historian kokoaminen syntyi halusta kertoa pienenä huoneteatterina aloittaneen taidelaitoksen vaiherikas kasvutarina yksityiskohtia säästelemättä. Tarinat vuosikymmenten varrelta ansaitsevat tulla kuulluiksi ja kerrotuiksi. Lehtiuutisten ja -kritiikkien sekä kattavan kuva-aineiston lisäksi teokseen tuovat lisäväriä Salon Teatterissa vuosien saatossa vaikuttaneiden henkilöiden haastattelut.

Kirjahanke on ollut suuri voimainponnistus yleishyödylliselle yhdistykselle, jonka tulonlähde koostuu pääsylipputuloista, jotka vallitsevan koronatilanteen vuoksi ovat vähentyneet huomattavasti. Halusimme kuitenkin toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme saattaa Salon Teatterin kiehtovat vaiheet yksiin kansiin. Kirjahankkeen myötä Salon Teatteri haluaa tarjota kaikille teatteritaiteesta ja historiasta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua salonseutulaiseen kulttuurielämään sekä yhdistystoiminnan vaiheisiin teatterin näkökulmasta. Ostamalla historiikin tuet Salon Teatterin toimintaa.

toimisto@salonteatteri.com

puh: 041 317 1263

Mariankatu 3

24100 Salo, Finland

Y-tunnus 0545927-5

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr
  • Google Place