top of page

60-VUOTISHISTORIIKKI

 

 

 

 

 

 

 

 

Jalmarin jalanjäljissä  Salon Teatterin kuusi ensimmäistä vuosikymmentä -teos on julkaistu

ja se on myynnissä Salon Teatterin lipunmyynnissä hintaan 39,95 € (jäsenhinta 34,95 €). 

 

Voit tilata Veli-Matti Henttosen kirjoittaman historiikin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen myynti@salonteatteri.com ja noutaa kirjan sovitusti teatterilta.

 

Historiikki on saatavilla myös seuraavista myyntipisteistä:

Salon taidemuseo Veturitalli

Suomalainen Kirjakauppa Salo

Jalmarin jalanjäljissä – Salon Teatterin kuusi ensimmäistä vuosikymmentä on mukaansatempaava ja kattava teos Salon Teatterin vaiheista 1960-luvulta tähän päivään. Teos valottaa salolaista teatteritoimintaa ja paikallista kulttuurihistoriaa monesta näkökulmasta; niin teatterin ammattilaiset, harrastajat, yhdistystoimijat ja muut taustavaikuttajat kuin kriitikot ja yleisökin pääsevät ääneen teoksen sivuilla. Samalla teos kuvaa salonseutulaista elämänmenoa ja yhteiskunnallisia muutoksia 60 vuoden ajalta.

 

Historiikin on kirjoittanut eläköitynyt salolainen kulttuuritoimittaja, FM Veli-Matti Henttonen, joka on aiemmin toimittanut teokset Malja musiikille – Salon seudun tanssi- ja viihdemusiikin historia (2000) sekä Harmonikkapartiosta viihdeorkesteriksi – Salon Seudun Harmonikkakerhon 25 ensimmäistä vuotta (2004). Upeasti kuvitetun teoksen on taittanut salolainen AdReactor/Rauno Kokko ja se on painatettu paikallisessa Hokkipainossa.

Salon Teatterin värikkään historian kokoaminen syntyi halusta kertoa pienenä huoneteatterina aloittaneen taidelaitoksen vaiherikas kasvutarina yksityiskohtia säästelemättä. Tarinat vuosikymmenten varrelta ansaitsevat tulla kuulluiksi ja kerrotuiksi. Lehtiuutisten ja -kritiikkien sekä kattavan kuva-aineiston lisäksi teokseen tuovat lisäväriä Salon Teatterissa vuosien saatossa vaikuttaneiden henkilöiden haastattelut.

Kirjahanke on ollut suuri voimainponnistus yleishyödylliselle yhdistykselle, jonka tulonlähde koostuu pääsylipputuloista, jotka vallitsevan koronatilanteen vuoksi ovat vähentyneet merkittävästi. Halusimme kuitenkin toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme saattaa Salon Teatterin kiehtovat vaiheet yksiin kansiin. Kirjahankkeen myötä Salon Teatteri haluaa tarjota kaikille teatteritaiteesta ja historiasta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua salonseutulaiseen kulttuurielämään sekä yhdistystoiminnan vaiheisiin teatterin näkökulmasta. Ostamalla historiikin tuet Salon Teatterin toimintaa.

 

Tilaa historiikki tästä

bottom of page